Chakrayoga – toelichting 4: de chakra's en de adem(energie)

bij de hoofdstukken 4 -6


De ademenergie is een vrij neutrale levensenergie, belangrijk voor de vitaliteit, voor alle levensprocessen. Daarom staat die energie het dichtst bij de manipurenergie - zie de elementkwaliteit van vuur.
Voor zover het gaat om de in- en uitademing, met resp. expressie en opname, is de adem(energie) vooral iets in verband met de keelenergie - zie de elementkwaliteit van lucht.
Voor zover de ademenergie samengaat met het gevoel is er de verbinding met de hartenergie - zie de elementkwaliteit van vuur-lucht.


Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • Meditatieboekje

  Korte teksten die je meenemen naar openheid

 • Openingen naar Openheid

  In dit boek zijn ruim 120 korte teksten verzameld die openingen bieden naar die openheid. Deze blijkt uiterst eenvoudig te zijn. De teksten zijn stukjes van leergesprekken, bedoeld als stimuli om de aandacht te richten op openheid, iets daarvan te laten zien en zo de realisatie van openheid een grotere kans te geven. Ze vormen samen de essentie van het onderricht in non-dualiteit.

 • Naar de Openheid

  De teksten in dit boek zijn geschreven op basis van gesprekken gehouden te Gouda, aangevuld met enkele gedichten en korte teksten met illustratie. 
  Als uitgangspunt dienen steeds bekende gegevens en situaties, waarin verwijzingen zitten naar dat wat niet te beschrijven is, maar dat hier Openheid wordt genoemd.

 • Mediteren leren

  Dit boek geeft een handleiding bij het leren mediteren voor beginners en voor de gevorderden die nog eens bij het begin willen beginnen. Het uitgangspunt is de spontane meditatie, die iedereen af en toe heeft. 

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod