Errata Pranayama 1e druk

Pranayama. Adem en ademenergie kennen, ontplooien, loslaten

Het is jammer en onbegrijpelijk dat bij de drukker de vrijwel foutloze eindversie is verhaspeld met een eerdere versie. De belangrijkste errata zijn de volgende.


p. 67        bij Jala neti, regel 2: op een ½ liter
p. 80        Conclusie 1: ‘Je kunt’ vervalt
p. 146    c) ‘ringvinger’ moet zijn ‘middenvinger’
p. 153    oefening d) middenin ‘Het midden van de romp, de flanken en de rug’: ‘gaan iets ...’ vervalt en wordt: ‘worden iets samengetrokken bij de uitademing.’
p. 166    Conclusie 5 woordje ‘als’ vervalt
p. 167    regel 4 ‘De uitvoering vindt plaats’ vervalt
regel 5 ‘een er is’ vervalt
p. 168    c) regel 5: 1x ‘bandha’s’ vervalt
p. 177    a) regel 7: ‘naar achteren’ moet zijn: ‘naar voren’
p. 242    f) 1e keer ‘gewaar’ vervalt.


Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • De elf grote Upanishaden


  De Upanishaden vormen de grondslag van een groot gedeelte van de Indiase filosofie. Ze worden ‘Vedânta’ genoemd, dat is het einde en de culminatie van de Veda’s. De wijsheid die in de teksten naar voren komt is nog steeds een onschatbare bron, zowel in India als daarbuiten. Centraal staat daarin de visie en zijnservaring dat de kern van zelf-zijn identiek is aan de grondslag van wereld en universum.
  In dit boek is een groot gedeelte van de belangrijkste Upanishaden (8e-6e eeuw v.Chr.) opgenomen.

 • Satsang

  Dit boek is een bloemlezing van satsangs gehouden door Douwe Tiemersma. Bijeenkomsten waarin hij als advaitaleraar de kern van het advaita inzicht doorgeeft.

 • Non-dualiteit - de grondeloze openheid

  Non-dualiteit is niet-tweeheid (Sanskriet: a-dvaita), de afwezigheid van scheidingen. Deze openheid vormt de kern van elke spiritualiteit en mystiek. Maar wat is non-dualiteit nu precies? Daarover gaat het nieuwe boek van Douwe Tiemersma. In zijn vorige boeken stond de non-dualiteit ook al centraal, maar nu laat hij stap voor stap zien wat non-dualiteit in de eigen ervaring betekent. Iedereen blijkt die ervaring te kennen en te waarderen.

 • Stiltewandelingen naar eenheid

  Wandelen in stilte is terugkeren tot de rust die in de drukte van het leven vaak wordt gemist. Veel mensen zoeken die rust en vinden die in de natuur.

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod