Errata Pranayama 1e druk

Pranayama. Adem en ademenergie kennen, ontplooien, loslaten

Het is jammer en onbegrijpelijk dat bij de drukker de vrijwel foutloze eindversie is verhaspeld met een eerdere versie. De belangrijkste errata zijn de volgende.


p. 67        bij Jala neti, regel 2: op een ½ liter
p. 80        Conclusie 1: ‘Je kunt’ vervalt
p. 146    c) ‘ringvinger’ moet zijn ‘middenvinger’
p. 153    oefening d) middenin ‘Het midden van de romp, de flanken en de rug’: ‘gaan iets ...’ vervalt en wordt: ‘worden iets samengetrokken bij de uitademing.’
p. 166    Conclusie 5 woordje ‘als’ vervalt
p. 167    regel 4 ‘De uitvoering vindt plaats’ vervalt
regel 5 ‘een er is’ vervalt
p. 168    c) regel 5: 1x ‘bandha’s’ vervalt
p. 177    a) regel 7: ‘naar achteren’ moet zijn: ‘naar voren’
p. 242    f) 1e keer ‘gewaar’ vervalt.


Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • Meditatieboekje

  Korte teksten die je meenemen naar openheid

 • Openingen naar Openheid

  In dit boek zijn ruim 120 korte teksten verzameld die openingen bieden naar die openheid. Deze blijkt uiterst eenvoudig te zijn. De teksten zijn stukjes van leergesprekken, bedoeld als stimuli om de aandacht te richten op openheid, iets daarvan te laten zien en zo de realisatie van openheid een grotere kans te geven. Ze vormen samen de essentie van het onderricht in non-dualiteit.

 • Naar de Openheid

  De teksten in dit boek zijn geschreven op basis van gesprekken gehouden te Gouda, aangevuld met enkele gedichten en korte teksten met illustratie. 
  Als uitgangspunt dienen steeds bekende gegevens en situaties, waarin verwijzingen zitten naar dat wat niet te beschrijven is, maar dat hier Openheid wordt genoemd.

 • Psychotherapie en non-dualiteit

  De psychotherapie en oosterse bevrijdingstradities zoals advaita vedânta en boeddhisme hebben in de laatste jaren een steeds grotere belangstelling voor elkaar gekregen. Ze hebben elk specifieke noties en werkwijzen, maar overlappen elkaar voldoende om een vergelijking mogelijk te maken.
  In dit boek worden diverse westerse psychotherapeutische stromingen en twee bevrijdingswegen die van oorsprong respectievelijk hindoeïstisch (Advaita Vedânta) en boeddhistisch zijn, met elkaar geconfronteerd.

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod