2011/12 speciale editie 22 dec 2011

Bericht over Douwe

Douwe is maandag j.l. geopereerd en de operatie is goed verlopen. Er is een tumor van 4 cm verwijderd. Nadere uitslagen komen nog, maar het ziet er volgens de arts in eerste instantie goed uit. Hij mocht al vrij snel van de IC af. Douwe zal in totaal ca 12 dagen opgenomen zijn in het Erasmus MC te Rotterdam. Het was een hele zware operatie waar normaal gesproken een maandenlang herstel voor staat. Wat voor de hand ligt is dat hij voorlopig zelf geen mails leest en beantwoordt.
Informatie over zijn lichamelijke toestand zal komen via de Advaita Post en op de eerstvolgende retraitemiddag van 28 december.
Pia


Kaartjes en bloemen voor Douwe

Liever aan Douwe geen bloemen sturen, er zijn zoveel mensen die dat willen doen. Dit wordt natuurlijk heel erg door hem gewaardeerd maar praktisch gezien was de hoeveelheid vorige keer bijna niet te overzien. Suggestie voor mensen die een bloemetje willen sturen: stort een bedragje op rek. nr. 11.69.79.089  t.n.v. St. Openheid o.v.v. Bloemen voor Douwe, dan koopt het bestuur daar een prachtig bloemstuk van, van alle schenkers, voor als hij weer thuis is.
Kaartjes zijn natuurlijk altijd van harte welkom. Adres: EMC Ziekenhuis, Afdeling 8 Noord, kamer 8.85, 's Gravendijkwal 230, 3015 CE Rotterdam.  Of naar: Graaf Florisweg 101, 2805 AH Gouda.
 


Retraitemiddag

Op 28 december van 2 – 4 uur is iedereen welkom in het Centrum te Gouda voor een retraitemiddag. Voorlopig zijn er – in ieder geval tot september 2012 – geen activiteiten met Douwe in het Centrum. Dit is dus ook een goede gelegenheid om elkaar nog een keer te ontmoeten.
 
Programma 28 december :
 
o   Bericht van Douwe.
o   Informatie over Douwe.
o   ‘Alles is nieuw’ en ‘Hartmeditatie’. (door Douwe op cd)
o   Meditatie en stilte.
o   Ontmoeting met hapjes en drankjes.
 


Advaita Post

De Advaita Post zal gewoon blijven verschijnen. Daarin zullen we u informeren over de gezondheid van Douwe.
 
Het bestuur

Kalender
28 december 14.00 Retraitemiddag Aan eind (ca. 16.00 uur) drankje en hapje
14 januari 10.30 Onbeperkt ontspannen 3 Pia
15 januari 10.00 Stiltedag Anke

Tenzij anders aangegeven vinden de bijeenkomsten plaats in het Advaitacentrum, Fluwelensingel 53, 2806 CC in Gouda.

In Gent, Brugge, Leuven en Noordwolde (Groningen) zijn regelmatig bijeenkomsten zonder Douwe van mensen die zich betrokken voelen bij zijn benadering.
Zie voor informatie:
W: Vlaanderen-Brugge, E: advaitagroepbrugge, T: 0486 97 65 69
W: Vlaanderen-Leuven, E: advaitagroepleuven, T: 016-40 03 77
W: Vlaanderen-Gent, E:  advaitagroepgent, T: 0746 89 65 04
W: Groningen, E: advaitagroepgroningen, T: 050-301 50 69

Colofon

Advaita Post verschijnt meestal tweewekelijks.

Redactie: Patricia, Willem - secreatariaat@advaitacentrum.nl

Teksten en eindredactie: Douwe
 


Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • De elf grote Upanishaden


  De Upanishaden vormen de grondslag van een groot gedeelte van de Indiase filosofie. Ze worden ‘Vedânta’ genoemd, dat is het einde en de culminatie van de Veda’s. De wijsheid die in de teksten naar voren komt is nog steeds een onschatbare bron, zowel in India als daarbuiten. Centraal staat daarin de visie en zijnservaring dat de kern van zelf-zijn identiek is aan de grondslag van wereld en universum.
  In dit boek is een groot gedeelte van de belangrijkste Upanishaden (8e-6e eeuw v.Chr.) opgenomen.

 • Meditatieboekje

  Korte teksten die je meenemen naar openheid

 • Satsang

  Dit boek is een bloemlezing van satsangs gehouden door Douwe Tiemersma. Bijeenkomsten waarin hij als advaitaleraar de kern van het advaita inzicht doorgeeft.

 • Psychotherapie en non-dualiteit

  De psychotherapie en oosterse bevrijdingstradities zoals advaita vedânta en boeddhisme hebben in de laatste jaren een steeds grotere belangstelling voor elkaar gekregen. Ze hebben elk specifieke noties en werkwijzen, maar overlappen elkaar voldoende om een vergelijking mogelijk te maken.
  In dit boek worden diverse westerse psychotherapeutische stromingen en twee bevrijdingswegen die van oorsprong respectievelijk hindoeïstisch (Advaita Vedânta) en boeddhistisch zijn, met elkaar geconfronteerd.

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod