2011/12 speciale editie 22 dec 2011

Bericht over Douwe

Douwe is maandag j.l. geopereerd en de operatie is goed verlopen. Er is een tumor van 4 cm verwijderd. Nadere uitslagen komen nog, maar het ziet er volgens de arts in eerste instantie goed uit. Hij mocht al vrij snel van de IC af. Douwe zal in totaal ca 12 dagen opgenomen zijn in het Erasmus MC te Rotterdam. Het was een hele zware operatie waar normaal gesproken een maandenlang herstel voor staat. Wat voor de hand ligt is dat hij voorlopig zelf geen mails leest en beantwoordt.
Informatie over zijn lichamelijke toestand zal komen via de Advaita Post en op de eerstvolgende retraitemiddag van 28 december.
Pia


Kaartjes en bloemen voor Douwe

Liever aan Douwe geen bloemen sturen, er zijn zoveel mensen die dat willen doen. Dit wordt natuurlijk heel erg door hem gewaardeerd maar praktisch gezien was de hoeveelheid vorige keer bijna niet te overzien. Suggestie voor mensen die een bloemetje willen sturen: stort een bedragje op rek. nr. 11.69.79.089  t.n.v. St. Openheid o.v.v. Bloemen voor Douwe, dan koopt het bestuur daar een prachtig bloemstuk van, van alle schenkers, voor als hij weer thuis is.
Kaartjes zijn natuurlijk altijd van harte welkom. Adres: EMC Ziekenhuis, Afdeling 8 Noord, kamer 8.85, 's Gravendijkwal 230, 3015 CE Rotterdam.  Of naar: Graaf Florisweg 101, 2805 AH Gouda.
 


Retraitemiddag

Op 28 december van 2 – 4 uur is iedereen welkom in het Centrum te Gouda voor een retraitemiddag. Voorlopig zijn er – in ieder geval tot september 2012 – geen activiteiten met Douwe in het Centrum. Dit is dus ook een goede gelegenheid om elkaar nog een keer te ontmoeten.
 
Programma 28 december :
 
o   Bericht van Douwe.
o   Informatie over Douwe.
o   ‘Alles is nieuw’ en ‘Hartmeditatie’. (door Douwe op cd)
o   Meditatie en stilte.
o   Ontmoeting met hapjes en drankjes.
 


Advaita Post

De Advaita Post zal gewoon blijven verschijnen. Daarin zullen we u informeren over de gezondheid van Douwe.
 
Het bestuur

Kalender
28 december 14.00 Retraitemiddag Aan eind (ca. 16.00 uur) drankje en hapje
14 januari 10.30 Onbeperkt ontspannen 3 Pia
15 januari 10.00 Stiltedag Anke

Tenzij anders aangegeven vinden de bijeenkomsten plaats in het Advaitacentrum, Fluwelensingel 53, 2806 CC in Gouda.

In Gent, Brugge, Leuven en Noordwolde (Groningen) zijn regelmatig bijeenkomsten zonder Douwe van mensen die zich betrokken voelen bij zijn benadering.
Zie voor informatie:
W: Vlaanderen-Brugge, E: advaitagroepbrugge, T: 0486 97 65 69
W: Vlaanderen-Leuven, E: advaitagroepleuven, T: 016-40 03 77
W: Vlaanderen-Gent, E:  advaitagroepgent, T: 0746 89 65 04
W: Groningen, E: advaitagroepgroningen, T: 050-301 50 69

Colofon

Advaita Post verschijnt meestal tweewekelijks.

Redactie: Patricia, Willem - secreatariaat@advaitacentrum.nl

Teksten en eindredactie: Douwe
 


Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • Openingen naar Openheid

  In dit boek zijn ruim 120 korte teksten verzameld die openingen bieden naar die openheid. Deze blijkt uiterst eenvoudig te zijn. De teksten zijn stukjes van leergesprekken, bedoeld als stimuli om de aandacht te richten op openheid, iets daarvan te laten zien en zo de realisatie van openheid een grotere kans te geven. Ze vormen samen de essentie van het onderricht in non-dualiteit.

 • Non-dualiteit - de grondeloze openheid

  Non-dualiteit is niet-tweeheid (Sanskriet: a-dvaita), de afwezigheid van scheidingen. Deze openheid vormt de kern van elke spiritualiteit en mystiek. Maar wat is non-dualiteit nu precies? Daarover gaat het nieuwe boek van Douwe Tiemersma. In zijn vorige boeken stond de non-dualiteit ook al centraal, maar nu laat hij stap voor stap zien wat non-dualiteit in de eigen ervaring betekent. Iedereen blijkt die ervaring te kennen en te waarderen.

 • Mediteren leren

  Dit boek geeft een handleiding bij het leren mediteren voor beginners en voor de gevorderden die nog eens bij het begin willen beginnen. Het uitgangspunt is de spontane meditatie, die iedereen af en toe heeft. 

 • Advaita Vedanta - de vraag naar het zelf-zijn

  De actuele vraag ‘wie we eigenlijk zijn’ was het onderwerp van een symposium aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op 18 september 2000, waarin vooral de oude Upanishaden en de Advaita Vedânta aan het woord kwamen.

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod