Open bewust-zijn

1
Tijdens een ochtendwandeling door de velden hier in de buurt werd ik enkel ogen, ik keek heel wijds en ruim -  mijn lichaam was niet meer te voelen, een hele rustgevende, zachte ervaring die na een tijdje voorbij was. Nadien waren het terug mijn voeten die mijn lichaam verder droegen.

2
Na een ochtendmeditatie in Zinal, Zwitserland, wandelde ik langs de weg naar beneden. Vreemd genoeg bleven mijn ogen op gelijke hoogte verder gaan terwijl ik steeds verder afdaalde, alsof mijn benen langer en langer werden en mijn hoofd boven bleef. Ik blijf dus op gelijke hoogte door de hele vallei kijken tijdens de afdaling. Het gevoel was even later een ‘herkenning’ van wat ik jaren voordien tijdens die ochtendwandeling had ervaren, zacht, natuurlijk en heel weids.


Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • Stiltewandelingen naar eenheid

  Wandelen in stilte is terugkeren tot de rust die in de drukte van het leven vaak wordt gemist. Veel mensen zoeken die rust en vinden die in de natuur.

 • Chakrayoga

  Yoga is de weg naar bevrijding van de beperkingen in alle onderdelen van het bestaan. Dit boek richt zich op de bevrijding van de verschillende levensenergieën: de mentale, expressieve, gevoelsmatige, vitale, seksuele en andere energieën.

 • Non-dualiteit - de grondeloze openheid

  Non-dualiteit is niet-tweeheid (Sanskriet: a-dvaita), de afwezigheid van scheidingen. Deze openheid vormt de kern van elke spiritualiteit en mystiek. Maar wat is non-dualiteit nu precies? Daarover gaat het nieuwe boek van Douwe Tiemersma. In zijn vorige boeken stond de non-dualiteit ook al centraal, maar nu laat hij stap voor stap zien wat non-dualiteit in de eigen ervaring betekent. Iedereen blijkt die ervaring te kennen en te waarderen.

 • De elf grote Upanishaden


  De Upanishaden vormen de grondslag van een groot gedeelte van de Indiase filosofie. Ze worden ‘Vedânta’ genoemd, dat is het einde en de culminatie van de Veda’s. De wijsheid die in de teksten naar voren komt is nog steeds een onschatbare bron, zowel in India als daarbuiten. Centraal staat daarin de visie en zijnservaring dat de kern van zelf-zijn identiek is aan de grondslag van wereld en universum.
  In dit boek is een groot gedeelte van de belangrijkste Upanishaden (8e-6e eeuw v.Chr.) opgenomen.

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod