Open bewust-zijn

1
Tijdens een ochtendwandeling door de velden hier in de buurt werd ik enkel ogen, ik keek heel wijds en ruim -  mijn lichaam was niet meer te voelen, een hele rustgevende, zachte ervaring die na een tijdje voorbij was. Nadien waren het terug mijn voeten die mijn lichaam verder droegen.

2
Na een ochtendmeditatie in Zinal, Zwitserland, wandelde ik langs de weg naar beneden. Vreemd genoeg bleven mijn ogen op gelijke hoogte verder gaan terwijl ik steeds verder afdaalde, alsof mijn benen langer en langer werden en mijn hoofd boven bleef. Ik blijf dus op gelijke hoogte door de hele vallei kijken tijdens de afdaling. Het gevoel was even later een ‘herkenning’ van wat ik jaren voordien tijdens die ochtendwandeling had ervaren, zacht, natuurlijk en heel weids.


Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • Satsang

  Dit boek is een bloemlezing van satsangs gehouden door Douwe Tiemersma. Bijeenkomsten waarin hij als advaitaleraar de kern van het advaita inzicht doorgeeft.

 • Management en non-dualiteit

  In bedrijven en organisaties is meer aandacht gekomen voor de oriëntatie op samenhang, eenheid, heelheid, ongescheidenheid, kortom: non-dualiteit. Wat betekent deze ‘niet-tweeheid’ en op welke wijze kan zij in het eigen werk en in de organisatie doorwerken? Deze vragen staan in dit boek centraal.

 • Pranayama

  Dit boek is een praktische handleiding bij het beoefenen van pranayama. Alle onderdelen van de traditionele pranayama komen hierbij aan bod.

 • De bron van het zijn

  ‘Wat was mijn toestand, voordat er ervaring was? Wie was er om op deze vraag te antwoorden? … dat Ik dat geen vorm heeft en zichzelf niet kent als ik ben.’

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod