Relatiebemiddeling

Vanmorgen had ik een relatiegesprek met twee ouders die sinds hun gewelddadige echtscheiding van zes jaar geleden, alleen maar via ruzie contact hebben met elkaar over het co-ouderschap. De kinderen lijden eronder, de oudste jongen van 11 jaar had vorige week zijn broertje van 8 met een mes bedreigd.  Al verschillende mediators, advocaten en therapeuten hadden getracht hen te helpen, zonder resultaat. Tot mijn verbazing werd er in het gesprek van vanmorgen al heel snel een opening zichtbaar. Die liet ik hen zien; beiden konden ze daarin meegaan. Het werkte, de openheid en oprechtheid van beide ouders was ontroerend. Natuurlijk zijn de problemen niet opgelost, maar wat er gebeurde was een klein wonder in de openheid. En zo kan er alleen nog maar dankbaarheid zijn voor Dit.


Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • Chakrayoga

  Yoga is de weg naar bevrijding van de beperkingen in alle onderdelen van het bestaan. Dit boek richt zich op de bevrijding van de verschillende levensenergieën: de mentale, expressieve, gevoelsmatige, vitale, seksuele en andere energieën.

 • Mediteren leren

  Dit boek geeft een handleiding bij het leren mediteren voor beginners en voor de gevorderden die nog eens bij het begin willen beginnen. Het uitgangspunt is de spontane meditatie, die iedereen af en toe heeft. 

 • De elf grote Upanishaden


  De Upanishaden vormen de grondslag van een groot gedeelte van de Indiase filosofie. Ze worden ‘Vedânta’ genoemd, dat is het einde en de culminatie van de Veda’s. De wijsheid die in de teksten naar voren komt is nog steeds een onschatbare bron, zowel in India als daarbuiten. Centraal staat daarin de visie en zijnservaring dat de kern van zelf-zijn identiek is aan de grondslag van wereld en universum.
  In dit boek is een groot gedeelte van de belangrijkste Upanishaden (8e-6e eeuw v.Chr.) opgenomen.

 • Openingen naar Openheid

  In dit boek zijn ruim 120 korte teksten verzameld die openingen bieden naar die openheid. Deze blijkt uiterst eenvoudig te zijn. De teksten zijn stukjes van leergesprekken, bedoeld als stimuli om de aandacht te richten op openheid, iets daarvan te laten zien en zo de realisatie van openheid een grotere kans te geven. Ze vormen samen de essentie van het onderricht in non-dualiteit.

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod