Deepak Chopra, Alledaagse onsterfelijkheid.

Meditaties voor spirituele transformatie

Kosmos-Z&K/Servire, Utrecht 1999


Op elke bladzijde staat een korte uitspraak die bedoeld is om op te mediteren totdat de betekenis duidelijk is. Deze oefeningen worden aangeboden als een moderne versie van de jñana- of inzichtsyoga. De belangrijkste punten van de inzichtsyoga, vooral de Advaita Vedanta, zijn in het boekje te vinden en zij zijn het waard erbij te verwijlen. Maar, de eerste dertig bladzijden gaan over moeilijke kwantummechanische zaken en ook later komen deze op een niet heldere wijze aan de orde, onder andere in: ‘Het Verenigd Veld is het bewustzijn van de natuur’. Verder wordt er steeds over de ‘Geest’ gesproken wanneer het ‘Hoogste Zelf’ wordt bedoeld. Aan het einde komt God op de proppen als intelligentie die alle activiteiten regeert. Deepak Chopra heeft een eigen kring van mensen die hopelijk met hem meegaan tot het inzicht in bijvoorbeeld ‘Ik ben de schepper, het scheppingsproces en het geschapene.’

[DT in InZicht]Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • De ander en ik

  Dit boek bevat de lezingen en enkele andere teksten van het 2e Advaita Symposium over de relatie van 'de ander en ik'. De vragen kwamen aan de orde: Wat is de aard van de ander; in hoeverre of in welke zin verschilt de ander van mij en in hoeverre vormen wij een eenheid? De bespreking van deze vragen kon een verheldering geven van problematieken als ‘de aard van het zelf’, ‘de mogelijkheid van communicatie’ (in hoeverre kunnen wij elkaar begrijpen?), ‘de grondslagen van ons morele gedrag’ en ‘de ander als leraar’.

 • Pranayama

  Dit boek is een praktische handleiding bij het beoefenen van pranayama. Alle onderdelen van de traditionele pranayama komen hierbij aan bod.

 • Openingen naar Openheid

  In dit boek zijn ruim 120 korte teksten verzameld die openingen bieden naar die openheid. Deze blijkt uiterst eenvoudig te zijn. De teksten zijn stukjes van leergesprekken, bedoeld als stimuli om de aandacht te richten op openheid, iets daarvan te laten zien en zo de realisatie van openheid een grotere kans te geven. Ze vormen samen de essentie van het onderricht in non-dualiteit.

 • Mediteren leren

  Dit boek geeft een handleiding bij het leren mediteren voor beginners en voor de gevorderden die nog eens bij het begin willen beginnen. Het uitgangspunt is de spontane meditatie, die iedereen af en toe heeft. 

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod