Deepak Chopra, Alledaagse onsterfelijkheid.

Meditaties voor spirituele transformatie

Kosmos-Z&K/Servire, Utrecht 1999


Op elke bladzijde staat een korte uitspraak die bedoeld is om op te mediteren totdat de betekenis duidelijk is. Deze oefeningen worden aangeboden als een moderne versie van de jñana- of inzichtsyoga. De belangrijkste punten van de inzichtsyoga, vooral de Advaita Vedanta, zijn in het boekje te vinden en zij zijn het waard erbij te verwijlen. Maar, de eerste dertig bladzijden gaan over moeilijke kwantummechanische zaken en ook later komen deze op een niet heldere wijze aan de orde, onder andere in: ‘Het Verenigd Veld is het bewustzijn van de natuur’. Verder wordt er steeds over de ‘Geest’ gesproken wanneer het ‘Hoogste Zelf’ wordt bedoeld. Aan het einde komt God op de proppen als intelligentie die alle activiteiten regeert. Deepak Chopra heeft een eigen kring van mensen die hopelijk met hem meegaan tot het inzicht in bijvoorbeeld ‘Ik ben de schepper, het scheppingsproces en het geschapene.’

[DT in InZicht]Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • Chakrayoga

  Yoga is de weg naar bevrijding van de beperkingen in alle onderdelen van het bestaan. Dit boek richt zich op de bevrijding van de verschillende levensenergieën: de mentale, expressieve, gevoelsmatige, vitale, seksuele en andere energieën.

 • Meditatieboekje

  Korte teksten die je meenemen naar openheid

 • Advaita Vedanta - de vraag naar het zelf-zijn

  De actuele vraag ‘wie we eigenlijk zijn’ was het onderwerp van een symposium aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op 18 september 2000, waarin vooral de oude Upanishaden en de Advaita Vedânta aan het woord kwamen.

 • Verdwijnende scheidingen

  Douwe Tiemersma
   

  Verdwijnende scheidingen

  Proeven van intercultureel filosoferen

  276 pagina’s, paperback

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod