Eva Wong, Lessen van de Tao


Ankh-Hermes, Deventer 1999


In dit boek zijn oude teksten verzameld uit de vele verschillende fasen en vormen van het taoïsme. Natuurlijk zijn er de teksten van het filosofische taoïsme van Lao-tzu en anderen, maar het merendeel is afkomstig van het alchemistische taoïsme en de taoïstische yoga die gericht zijn op een lang leven en zelfs onsterfelijkheid. Voor een noodzakelijke verklaring van de teksten verwijst Eva Wong naar haar boek Taoïsme. Hierdoor en door het fragmentarische karakter van de teksten is het boekje het best te zien als een tekstenbundel bij dat andere boek.

[DT in InZicht]Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • Meditatieboekje

  Korte teksten die je meenemen naar openheid

 • De bron van het zijn

  ‘Wat was mijn toestand, voordat er ervaring was? Wie was er om op deze vraag te antwoorden? … dat Ik dat geen vorm heeft en zichzelf niet kent als ik ben.’

 • Stiltewandelingen naar eenheid

  Wandelen in stilte is terugkeren tot de rust die in de drukte van het leven vaak wordt gemist. Veel mensen zoeken die rust en vinden die in de natuur.

 • Psychotherapie en non-dualiteit

  De psychotherapie en oosterse bevrijdingstradities zoals advaita vedânta en boeddhisme hebben in de laatste jaren een steeds grotere belangstelling voor elkaar gekregen. Ze hebben elk specifieke noties en werkwijzen, maar overlappen elkaar voldoende om een vergelijking mogelijk te maken.
  In dit boek worden diverse westerse psychotherapeutische stromingen en twee bevrijdingswegen die van oorsprong respectievelijk hindoeïstisch (Advaita Vedânta) en boeddhistisch zijn, met elkaar geconfronteerd.

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod