Eva Wong, Lessen van de Tao


Ankh-Hermes, Deventer 1999


In dit boek zijn oude teksten verzameld uit de vele verschillende fasen en vormen van het taoïsme. Natuurlijk zijn er de teksten van het filosofische taoïsme van Lao-tzu en anderen, maar het merendeel is afkomstig van het alchemistische taoïsme en de taoïstische yoga die gericht zijn op een lang leven en zelfs onsterfelijkheid. Voor een noodzakelijke verklaring van de teksten verwijst Eva Wong naar haar boek Taoïsme. Hierdoor en door het fragmentarische karakter van de teksten is het boekje het best te zien als een tekstenbundel bij dat andere boek.

[DT in InZicht]Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • Stiltewandelingen naar eenheid

  Wandelen in stilte is terugkeren tot de rust die in de drukte van het leven vaak wordt gemist. Veel mensen zoeken die rust en vinden die in de natuur.

 • Advaita Vedanta - de vraag naar het zelf-zijn

  De actuele vraag ‘wie we eigenlijk zijn’ was het onderwerp van een symposium aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op 18 september 2000, waarin vooral de oude Upanishaden en de Advaita Vedânta aan het woord kwamen.

 • Openingen naar Openheid

  In dit boek zijn ruim 120 korte teksten verzameld die openingen bieden naar die openheid. Deze blijkt uiterst eenvoudig te zijn. De teksten zijn stukjes van leergesprekken, bedoeld als stimuli om de aandacht te richten op openheid, iets daarvan te laten zien en zo de realisatie van openheid een grotere kans te geven. Ze vormen samen de essentie van het onderricht in non-dualiteit.

 • Meditatieboekje

  Korte teksten die je meenemen naar openheid

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod