Eva Wong, Lessen van de Tao


Ankh-Hermes, Deventer 1999


In dit boek zijn oude teksten verzameld uit de vele verschillende fasen en vormen van het taoïsme. Natuurlijk zijn er de teksten van het filosofische taoïsme van Lao-tzu en anderen, maar het merendeel is afkomstig van het alchemistische taoïsme en de taoïstische yoga die gericht zijn op een lang leven en zelfs onsterfelijkheid. Voor een noodzakelijke verklaring van de teksten verwijst Eva Wong naar haar boek Taoïsme. Hierdoor en door het fragmentarische karakter van de teksten is het boekje het best te zien als een tekstenbundel bij dat andere boek.

[DT in InZicht]Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • Naar de Openheid

  De teksten in dit boek zijn geschreven op basis van gesprekken gehouden te Gouda, aangevuld met enkele gedichten en korte teksten met illustratie. 
  Als uitgangspunt dienen steeds bekende gegevens en situaties, waarin verwijzingen zitten naar dat wat niet te beschrijven is, maar dat hier Openheid wordt genoemd.

 • Openingen naar Openheid

  In dit boek zijn ruim 120 korte teksten verzameld die openingen bieden naar die openheid. Deze blijkt uiterst eenvoudig te zijn. De teksten zijn stukjes van leergesprekken, bedoeld als stimuli om de aandacht te richten op openheid, iets daarvan te laten zien en zo de realisatie van openheid een grotere kans te geven. Ze vormen samen de essentie van het onderricht in non-dualiteit.

 • De bron van het zijn

  ‘Wat was mijn toestand, voordat er ervaring was? Wie was er om op deze vraag te antwoorden? … dat Ik dat geen vorm heeft en zichzelf niet kent als ik ben.’

 • Satsang

  Dit boek is een bloemlezing van satsangs gehouden door Douwe Tiemersma. Bijeenkomsten waarin hij als advaitaleraar de kern van het advaita inzicht doorgeeft.

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod