Eva Wong, Lessen van de Tao


Ankh-Hermes, Deventer 1999


In dit boek zijn oude teksten verzameld uit de vele verschillende fasen en vormen van het taoïsme. Natuurlijk zijn er de teksten van het filosofische taoïsme van Lao-tzu en anderen, maar het merendeel is afkomstig van het alchemistische taoïsme en de taoïstische yoga die gericht zijn op een lang leven en zelfs onsterfelijkheid. Voor een noodzakelijke verklaring van de teksten verwijst Eva Wong naar haar boek Taoïsme. Hierdoor en door het fragmentarische karakter van de teksten is het boekje het best te zien als een tekstenbundel bij dat andere boek.

[DT in InZicht]Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • Meditatieboekje

  Korte teksten die je meenemen naar openheid

 • De bron van het zijn

  ‘Wat was mijn toestand, voordat er ervaring was? Wie was er om op deze vraag te antwoorden? … dat Ik dat geen vorm heeft en zichzelf niet kent als ik ben.’

 • Openingen naar Openheid

  In dit boek zijn ruim 120 korte teksten verzameld die openingen bieden naar die openheid. Deze blijkt uiterst eenvoudig te zijn. De teksten zijn stukjes van leergesprekken, bedoeld als stimuli om de aandacht te richten op openheid, iets daarvan te laten zien en zo de realisatie van openheid een grotere kans te geven. Ze vormen samen de essentie van het onderricht in non-dualiteit.

 • Chakrayoga

  Yoga is de weg naar bevrijding van de beperkingen in alle onderdelen van het bestaan. Dit boek richt zich op de bevrijding van de verschillende levensenergieën: de mentale, expressieve, gevoelsmatige, vitale, seksuele en andere energieën.

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod