Frits Koster, Bevrijdend inzicht.

Een kennismaking met boeddhistische psychologie en inzicht-meditatie

Asoka, Nieuwerkerk a/d IJssel 1999


Het boek geeft in het kort een aantal belangrijke ideeën van het oude (theravada) boeddhisme, maar vooral een inleiding in de kalmte- en inzichts- (vipassanâ)meditatie. Ook praktische moeilijkheden bij de meditatie en de meditatie in het Westen worden besproken. Het boek is vooral als een eerste inleiding waardevol. De vertaling van de Mahâ satipathâna sutta, waarin de Boeddha de praktijk van de inzichtsmeditatie uitlegt, is voor iedereen geïnteresseerd in meditatie de moeite waard.

[DT, in InZicht]
Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • Openingen naar Openheid

  In dit boek zijn ruim 120 korte teksten verzameld die openingen bieden naar die openheid. Deze blijkt uiterst eenvoudig te zijn. De teksten zijn stukjes van leergesprekken, bedoeld als stimuli om de aandacht te richten op openheid, iets daarvan te laten zien en zo de realisatie van openheid een grotere kans te geven. Ze vormen samen de essentie van het onderricht in non-dualiteit.

 • Stiltewandelingen naar eenheid

  Wandelen in stilte is terugkeren tot de rust die in de drukte van het leven vaak wordt gemist. Veel mensen zoeken die rust en vinden die in de natuur.

 • Pranayama

  Dit boek is een praktische handleiding bij het beoefenen van pranayama. Alle onderdelen van de traditionele pranayama komen hierbij aan bod.

 • Satsang

  Dit boek is een bloemlezing van satsangs gehouden door Douwe Tiemersma. Bijeenkomsten waarin hij als advaitaleraar de kern van het advaita inzicht doorgeeft.

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod