Frits Koster, Bevrijdend inzicht.

Een kennismaking met boeddhistische psychologie en inzicht-meditatie

Asoka, Nieuwerkerk a/d IJssel 1999


Het boek geeft in het kort een aantal belangrijke ideeën van het oude (theravada) boeddhisme, maar vooral een inleiding in de kalmte- en inzichts- (vipassanâ)meditatie. Ook praktische moeilijkheden bij de meditatie en de meditatie in het Westen worden besproken. Het boek is vooral als een eerste inleiding waardevol. De vertaling van de Mahâ satipathâna sutta, waarin de Boeddha de praktijk van de inzichtsmeditatie uitlegt, is voor iedereen geïnteresseerd in meditatie de moeite waard.

[DT, in InZicht]
Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • Psychotherapie en non-dualiteit

  De psychotherapie en oosterse bevrijdingstradities zoals advaita vedânta en boeddhisme hebben in de laatste jaren een steeds grotere belangstelling voor elkaar gekregen. Ze hebben elk specifieke noties en werkwijzen, maar overlappen elkaar voldoende om een vergelijking mogelijk te maken.
  In dit boek worden diverse westerse psychotherapeutische stromingen en twee bevrijdingswegen die van oorsprong respectievelijk hindoeïstisch (Advaita Vedânta) en boeddhistisch zijn, met elkaar geconfronteerd.

 • Chakrayoga

  Yoga is de weg naar bevrijding van de beperkingen in alle onderdelen van het bestaan. Dit boek richt zich op de bevrijding van de verschillende levensenergieën: de mentale, expressieve, gevoelsmatige, vitale, seksuele en andere energieën.

 • Verdwijnende scheidingen

  Douwe Tiemersma
   

  Verdwijnende scheidingen

  Proeven van intercultureel filosoferen

  276 pagina’s, paperback

 • Satsang

  Dit boek is een bloemlezing van satsangs gehouden door Douwe Tiemersma. Bijeenkomsten waarin hij als advaitaleraar de kern van het advaita inzicht doorgeeft.

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod