Kennis van Non-dualiteit - introductie

{module Kennis Non dualiteit menu}

Deze werkgroep is sinds het overlijden van Douwe niet meer actief.

Centraal stond de realisatie van non-dualiteit die het volledige zelf-zijn betreft. Daarbij is het voor velen nuttig om in een bepaalde fase een verdere theoretische en praktische kennis te verkrijgen. Ten eerste zal de non-dualiteit ook mentaal zo duidelijk mogelijk moeten zijn: de achtergrond, de aard en de structuur van de advaitafilosofie. Enerzijds worden dan de helderheid en de sterkte van de advaita filosofie duidelijk, anderzijds worden de grenzen van de denkstructuren zichtbaar. Daardoor zal het inzicht in non-dualiteit groeien. Ten tweede zal er duidelijkheid moeten zijn over de doorwerking van non-dualiteit in de praktijk van leven en samenleven. Hierbij gaat het om een praktische kennis van waaruit het leven zich in non-dualiteit kan ontplooien.

 

Encyclopedie Advaita

 

Een encyclopedie van namen en begrippen in de Advaita Vedânta

Literatuur

 

Met lijsten, samenvattingen en teksten

 
 

Symposia

die (mede) door het Advaita Centrum zijn georganiseerd


Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • Stiltewandelingen naar eenheid

  Wandelen in stilte is terugkeren tot de rust die in de drukte van het leven vaak wordt gemist. Veel mensen zoeken die rust en vinden die in de natuur.

 • Satsang

  Dit boek is een bloemlezing van satsangs gehouden door Douwe Tiemersma. Bijeenkomsten waarin hij als advaitaleraar de kern van het advaita inzicht doorgeeft.

 • Verdwijnende scheidingen

  Douwe Tiemersma
   

  Verdwijnende scheidingen

  Proeven van intercultureel filosoferen

  276 pagina’s, paperback

 • Chakrayoga

  Yoga is de weg naar bevrijding van de beperkingen in alle onderdelen van het bestaan. Dit boek richt zich op de bevrijding van de verschillende levensenergieën: de mentale, expressieve, gevoelsmatige, vitale, seksuele en andere energieën.

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod