Nyanaponika, Het hart van boeddhistische meditatie


Asoka, Nieuwerkerk a/d IJssel 1999


Ook in dit langzamerhand klassieke boek van de in 1994 overleden, van oorsprong Duitse monnik uit Sri Lanka staat de inzichtsmeditatie centraal. Hier wordt geen algemene inleiding gegeven, maar een uitvoeriger bespreking van de praktijk van de 'beoefening van achtzaamheid'. De kern van het boek is de vertaling van de Mahâ satipathâna sutta, waaraan een 100-tal pagina's aanvullende boeddhistische teksten zijn toegevoegd voor verdiepende informatie en verheldering.
Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • Meditatieboekje

  Korte teksten die je meenemen naar openheid

 • Openingen naar Openheid

  In dit boek zijn ruim 120 korte teksten verzameld die openingen bieden naar die openheid. Deze blijkt uiterst eenvoudig te zijn. De teksten zijn stukjes van leergesprekken, bedoeld als stimuli om de aandacht te richten op openheid, iets daarvan te laten zien en zo de realisatie van openheid een grotere kans te geven. Ze vormen samen de essentie van het onderricht in non-dualiteit.

 • Verdwijnende scheidingen

  Douwe Tiemersma
   

  Verdwijnende scheidingen

  Proeven van intercultureel filosoferen

  276 pagina’s, paperback

 • De bron van het zijn

  ‘Wat was mijn toestand, voordat er ervaring was? Wie was er om op deze vraag te antwoorden? … dat Ik dat geen vorm heeft en zichzelf niet kent als ik ben.’

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod