Onderwijs Praktijk - introductie

{module Kennis Non dualiteit menu}

Bij de thematische werkgroep 'Jongeren' bestaat al een bijscholing voor opleiding tot het lesgeven in ontspanning en inzicht bij jongeren. Bij 'GGZ'  is een bijscholing in voorbereiding. Hier is iets te vinden over de meer algemene aspecten en het algemene deel van deze bijscholingen.

Regelmatig is er een cursus waarin de doorwerking van non-dualiteit in de praktijk van leven en samenleven centraal staat. Hierbij gaat het om een praktische kennis van waaruit het leven zich in non-dualiteit kan ontplooien: een duidelijk inzicht in de non-dualiteit op het terrein van het praktische leven en van de vaardigheid deze daarin te laten ontplooien en ook anderen te laten ervaren. Deze cursus is ook toegankelijk voor degenen die geen bijscholing/opleiding volgen.

De bijscholingen, een algemeen stuk over de opleidingen van de thematische werkgroepen

Non-dualiteit in de praktijk 2010, vanaf oktober 2010
Non-dualiteit in de praktijk 2009
, vanaf september 2009
Non-dualiteit in de praktijk 2008

Kennismaking met non-dualiteit in samenwerking met de Koorddanser 20 november 2011


Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • De elf grote Upanishaden


  De Upanishaden vormen de grondslag van een groot gedeelte van de Indiase filosofie. Ze worden ‘Vedânta’ genoemd, dat is het einde en de culminatie van de Veda’s. De wijsheid die in de teksten naar voren komt is nog steeds een onschatbare bron, zowel in India als daarbuiten. Centraal staat daarin de visie en zijnservaring dat de kern van zelf-zijn identiek is aan de grondslag van wereld en universum.
  In dit boek is een groot gedeelte van de belangrijkste Upanishaden (8e-6e eeuw v.Chr.) opgenomen.

 • Meditatieboekje

  Korte teksten die je meenemen naar openheid

 • Pranayama

  Dit boek is een praktische handleiding bij het beoefenen van pranayama. Alle onderdelen van de traditionele pranayama komen hierbij aan bod.

 • Satsang

  Dit boek is een bloemlezing van satsangs gehouden door Douwe Tiemersma. Bijeenkomsten waarin hij als advaitaleraar de kern van het advaita inzicht doorgeeft.

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod