Onderwijs Praktijk - introductie

{module Kennis Non dualiteit menu}

Bij de thematische werkgroep 'Jongeren' bestaat al een bijscholing voor opleiding tot het lesgeven in ontspanning en inzicht bij jongeren. Bij 'GGZ'  is een bijscholing in voorbereiding. Hier is iets te vinden over de meer algemene aspecten en het algemene deel van deze bijscholingen.

Regelmatig is er een cursus waarin de doorwerking van non-dualiteit in de praktijk van leven en samenleven centraal staat. Hierbij gaat het om een praktische kennis van waaruit het leven zich in non-dualiteit kan ontplooien: een duidelijk inzicht in de non-dualiteit op het terrein van het praktische leven en van de vaardigheid deze daarin te laten ontplooien en ook anderen te laten ervaren. Deze cursus is ook toegankelijk voor degenen die geen bijscholing/opleiding volgen.

De bijscholingen, een algemeen stuk over de opleidingen van de thematische werkgroepen

Non-dualiteit in de praktijk 2010, vanaf oktober 2010
Non-dualiteit in de praktijk 2009
, vanaf september 2009
Non-dualiteit in de praktijk 2008

Kennismaking met non-dualiteit in samenwerking met de Koorddanser 20 november 2011


Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • De elf grote Upanishaden


  De Upanishaden vormen de grondslag van een groot gedeelte van de Indiase filosofie. Ze worden ‘Vedânta’ genoemd, dat is het einde en de culminatie van de Veda’s. De wijsheid die in de teksten naar voren komt is nog steeds een onschatbare bron, zowel in India als daarbuiten. Centraal staat daarin de visie en zijnservaring dat de kern van zelf-zijn identiek is aan de grondslag van wereld en universum.
  In dit boek is een groot gedeelte van de belangrijkste Upanishaden (8e-6e eeuw v.Chr.) opgenomen.

 • Naar de Openheid

  De teksten in dit boek zijn geschreven op basis van gesprekken gehouden te Gouda, aangevuld met enkele gedichten en korte teksten met illustratie. 
  Als uitgangspunt dienen steeds bekende gegevens en situaties, waarin verwijzingen zitten naar dat wat niet te beschrijven is, maar dat hier Openheid wordt genoemd.

 • Stiltewandelingen naar eenheid

  Wandelen in stilte is terugkeren tot de rust die in de drukte van het leven vaak wordt gemist. Veel mensen zoeken die rust en vinden die in de natuur.

 • Non-dualiteit - de grondeloze openheid

  Non-dualiteit is niet-tweeheid (Sanskriet: a-dvaita), de afwezigheid van scheidingen. Deze openheid vormt de kern van elke spiritualiteit en mystiek. Maar wat is non-dualiteit nu precies? Daarover gaat het nieuwe boek van Douwe Tiemersma. In zijn vorige boeken stond de non-dualiteit ook al centraal, maar nu laat hij stap voor stap zien wat non-dualiteit in de eigen ervaring betekent. Iedereen blijkt die ervaring te kennen en te waarderen.

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod