Sheng-yen, Volmaakte verlichting


Asoka, Nieuwerkerk a/d IJssel 1999


In dit boek wordt de vertaling (uit het Engels) gegeven van ‘De sutra van de volmaakte verlichting’, een gesprek van de Boeddha met een aantal bodhisattva's over verschillende aspecten van de weg naar verlichting. Deze tekst heeft een belangrijke plaats in het Oost-Aziatische, vooral in het Ch’an (Zen)-boeddhisme. Ch’an-meester Sheng-yen, die kloosters in Taiwan en in New York leidt, geeft op praktische wijze een commentaar op de tekst. Thich Nath Han schreef een voorwoord.

[DT in InZicht]

Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • Meditatieboekje

  Korte teksten die je meenemen naar openheid

 • Satsang

  Dit boek is een bloemlezing van satsangs gehouden door Douwe Tiemersma. Bijeenkomsten waarin hij als advaitaleraar de kern van het advaita inzicht doorgeeft.

 • Pranayama

  Dit boek is een praktische handleiding bij het beoefenen van pranayama. Alle onderdelen van de traditionele pranayama komen hierbij aan bod.

 • De elf grote Upanishaden


  De Upanishaden vormen de grondslag van een groot gedeelte van de Indiase filosofie. Ze worden ‘Vedânta’ genoemd, dat is het einde en de culminatie van de Veda’s. De wijsheid die in de teksten naar voren komt is nog steeds een onschatbare bron, zowel in India als daarbuiten. Centraal staat daarin de visie en zijnservaring dat de kern van zelf-zijn identiek is aan de grondslag van wereld en universum.
  In dit boek is een groot gedeelte van de belangrijkste Upanishaden (8e-6e eeuw v.Chr.) opgenomen.

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod