Sheng-yen, Volmaakte verlichting


Asoka, Nieuwerkerk a/d IJssel 1999


In dit boek wordt de vertaling (uit het Engels) gegeven van ‘De sutra van de volmaakte verlichting’, een gesprek van de Boeddha met een aantal bodhisattva's over verschillende aspecten van de weg naar verlichting. Deze tekst heeft een belangrijke plaats in het Oost-Aziatische, vooral in het Ch’an (Zen)-boeddhisme. Ch’an-meester Sheng-yen, die kloosters in Taiwan en in New York leidt, geeft op praktische wijze een commentaar op de tekst. Thich Nath Han schreef een voorwoord.

[DT in InZicht]

Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • Non-dualiteit - de grondeloze openheid

  Non-dualiteit is niet-tweeheid (Sanskriet: a-dvaita), de afwezigheid van scheidingen. Deze openheid vormt de kern van elke spiritualiteit en mystiek. Maar wat is non-dualiteit nu precies? Daarover gaat het nieuwe boek van Douwe Tiemersma. In zijn vorige boeken stond de non-dualiteit ook al centraal, maar nu laat hij stap voor stap zien wat non-dualiteit in de eigen ervaring betekent. Iedereen blijkt die ervaring te kennen en te waarderen.

 • De bron van het zijn

  ‘Wat was mijn toestand, voordat er ervaring was? Wie was er om op deze vraag te antwoorden? … dat Ik dat geen vorm heeft en zichzelf niet kent als ik ben.’

 • Mediteren leren

  Dit boek geeft een handleiding bij het leren mediteren voor beginners en voor de gevorderden die nog eens bij het begin willen beginnen. Het uitgangspunt is de spontane meditatie, die iedereen af en toe heeft. 

 • Satsang

  Dit boek is een bloemlezing van satsangs gehouden door Douwe Tiemersma. Bijeenkomsten waarin hij als advaitaleraar de kern van het advaita inzicht doorgeeft.

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod