Uitnodiging bijeenkomst 28 november 2008



Aan de deelnemers van de themagroep Werk, management en Non-dualiteit,
(tevens de themagroepen ‘Psychotherapie, Geestelijke Gezondheidszorg / Jongeren en Non-dualiteit’)
Er is een nieuwe bijeenkomst gepland. Deze keer een bijzondere, want op de avond van vrijdag 28 november (vanaf 19u.30) komen we samen met de themagroep ‘Psychotherapie, Geestelijke Gezondheidszorg / Jongeren en Non-dualiteit’.
De avond wordt ingeleid door Edwin van Spronsen die met ons oefeningen zal doen van Douglas Harding. Enkele van die experimenten kunnen je in de ervaring brengen dat je wel eens geen hoofd zou kunnen hebben en dat op de plek waar je denkt dat je hoofd zit in feite een oneindige leegte aanwezig is die jij bent. Niet als gedachtespelletje, maar echt!
Meer informatie over deze en andere experimenten van Harding tref je op het internet; o.a. hier: http://www.headless.org/old-pages/Dutch/main_nl.html.
Na de oefeningen zullen we gezamenlijk spreken over de waarde van de inzichten in onze dagelijkse praktijk. In die praktijk zien we onszelf doorgaans als een manager, consultant, trainer, coach of collega tegenover een ander van wie je iets wilt. Bijvoorbeeld dat het beter met hem of haar gaat. Ook de therapeut zal zich logischerwijs herkennen in dit uitgangspunt voor zijn werk. Maar kan het ook anders? Wat gebeurt er als de uitgangssituatie er een is van non-dualiteit?
Mocht je naar de bijeenkomst komen, geef je dan svp even bij mij op.
Met vriendelijke groet,
Niels Willems (coördinator projectgroep)
e-mail: niels.willems@businessopeners.nl

Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


  • Stiltewandelingen naar eenheid

    Wandelen in stilte is terugkeren tot de rust die in de drukte van het leven vaak wordt gemist. Veel mensen zoeken die rust en vinden die in de natuur.

  • De ander en ik

    Dit boek bevat de lezingen en enkele andere teksten van het 2e Advaita Symposium over de relatie van 'de ander en ik'. De vragen kwamen aan de orde: Wat is de aard van de ander; in hoeverre of in welke zin verschilt de ander van mij en in hoeverre vormen wij een eenheid? De bespreking van deze vragen kon een verheldering geven van problematieken als ‘de aard van het zelf’, ‘de mogelijkheid van communicatie’ (in hoeverre kunnen wij elkaar begrijpen?), ‘de grondslagen van ons morele gedrag’ en ‘de ander als leraar’.

  • De elf grote Upanishaden


    De Upanishaden vormen de grondslag van een groot gedeelte van de Indiase filosofie. Ze worden ‘Vedânta’ genoemd, dat is het einde en de culminatie van de Veda’s. De wijsheid die in de teksten naar voren komt is nog steeds een onschatbare bron, zowel in India als daarbuiten. Centraal staat daarin de visie en zijnservaring dat de kern van zelf-zijn identiek is aan de grondslag van wereld en universum.
    In dit boek is een groot gedeelte van de belangrijkste Upanishaden (8e-6e eeuw v.Chr.) opgenomen.

  • Psychotherapie en non-dualiteit

    De psychotherapie en oosterse bevrijdingstradities zoals advaita vedânta en boeddhisme hebben in de laatste jaren een steeds grotere belangstelling voor elkaar gekregen. Ze hebben elk specifieke noties en werkwijzen, maar overlappen elkaar voldoende om een vergelijking mogelijk te maken.
    In dit boek worden diverse westerse psychotherapeutische stromingen en twee bevrijdingswegen die van oorsprong respectievelijk hindoeïstisch (Advaita Vedânta) en boeddhistisch zijn, met elkaar geconfronteerd.

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod