19. Operatie en het licht

... De dag voor de operatie kwam de arts nog even langs en heb ik met hem gesproken, hem duidelijk gemaakt dat ik dat zo'n grote ingreep in de Natuur vond dat dat voor mij niet hoefde. De arts, een heel mooi mens, ging mee in het Licht, hij begreep het. De consequenties, dat het kwaadaardig is en door kan zetten waren oké. ... Het is al Goed. Er hoeft niets meer en als ik het werk wat ik doe niet meer kan doen hoeft het niet voor mij. Hij vroeg wat voor werk ik deed, en ging akkoord. Hij zou niet overgaan tot een eventuele grote operatie ook al zou dat vanuit zijn optiek nodig zijn.

De nacht voor de operatie alleen maar Licht. Zoals gewoonlijk maar nu ook in deze omstandigheid, met uitbarstingen van Ananda: volledig vrede, volledig geluk. Geen denken. Geen lijf, geen persoon. Alleen Openheid. Het was heel vredig. Helemaal ontspannen. Om half 8 (ik was de eerste) naar de O.K. gebracht. En daar: Zo blij, zoveel Licht, zo mooi!!! En ook Lichtblauw Licht en daarboven wel 1000 Lichten, die 'hielpen'? Dan Niets.

Om 12 uur weer bij; Hoorde: 'Ik had daar zo graag willen blijven'. Iemand, een zuster? vraagt 'wat zeg je?' Weer 'Ik had daar zo graag willen blijven', plots 'Maar hier is het ook Goed!' Volledige Overgave: alles is gewoon maar totaal anders. Dit was al geconstateerd 'samen' met Douwe maar bleek tijdens deze schijnbare omstandigheid ook gevestigd. Het is Vrij. Een Vrij dat niets meer met denken of lichaam te maken heeft. Een dag vol Licht en Liefde volgt.

Douwe heeft als leraar meegelopen werkelijk tot het allerlaatst (dag voor de operatie) maar uiteindelijk lag het bij 'mij'. Zo is het voor ieder verschillend maar uiteindelijk hetzelfde en er 'gebeurde' er Niets.
...
Alles (moest) waarschijnlijk Los (ge)Laten, gevoel, gedachten, emotie, inclusief het schijnbaar meest fundamentele: het fysieke lichaam.

Achter het geheim:
Licht, het zijn geen wezens of engelen, wij maken dat ervan. Het is gewoon Licht wat (genezend) schijnt te helpen.


Uit het antwoord

Zelfs het Licht lost op en is dus een conditie in de tijd.


Er is geen tweeheid

als je ontspannen bent
in zelf-bewustzijn
is dat duidelijk.


 • Stiltewandelingen naar eenheid

  Wandelen in stilte is terugkeren tot de rust die in de drukte van het leven vaak wordt gemist. Veel mensen zoeken die rust en vinden die in de natuur.

 • Verdwijnende scheidingen

  Douwe Tiemersma
   

  Verdwijnende scheidingen

  Proeven van intercultureel filosoferen

  276 pagina’s, paperback

 • Psychotherapie en non-dualiteit

  De psychotherapie en oosterse bevrijdingstradities zoals advaita vedânta en boeddhisme hebben in de laatste jaren een steeds grotere belangstelling voor elkaar gekregen. Ze hebben elk specifieke noties en werkwijzen, maar overlappen elkaar voldoende om een vergelijking mogelijk te maken.
  In dit boek worden diverse westerse psychotherapeutische stromingen en twee bevrijdingswegen die van oorsprong respectievelijk hindoeïstisch (Advaita Vedânta) en boeddhistisch zijn, met elkaar geconfronteerd.

 • Mediteren leren

  Dit boek geeft een handleiding bij het leren mediteren voor beginners en voor de gevorderden die nog eens bij het begin willen beginnen. Het uitgangspunt is de spontane meditatie, die iedereen af en toe heeft. 

Boeken

Douwe schreef en redigeerde gedurende zijn leven boeken. Via onze uitgeverij zijn deze nog verkrijgbaar.

Bekijk het aanbod